دانلود تحقیق در موردترک خوردگی انار

این مطلب در مورد فایل دانلودی با موضوع دانلود تحقیق در موردترک خوردگی انار می باشد.
دانلود تحقیق در موردترک خوردگی انار|50529115|gmh

نام فایل : ترک خوردگی انار


فرمت : .ppt


تعداد صفحه/اسلاید : 34


حجم : 2 مگابایت



بسم الله الرحمن الرحیم
ترک خوردگی انار

مقدمه : انار یکی از درختان بومی ایران است که از لحاظ ارز آوری و صادرات دارای اهمیت فراوانی می باشد. یکی از مزایای این درخت سازگاری بسیار بالای آن با شرایط آب و هوای کشورمان است.
تاریخچه :

انار از زمان های قدیم در ایران کشت وکار میشده است برطبق نظریه دکا وندول و بنا بر شواهد موجود انار بومی ایران و کشورهای همجوار می باشد و به طور طبیعی بتدریج در مناطق آسیا ی مرکزی تا هیمالیا ، خاورمیانه ، آسیای صغیر و حوزه مدیترانه گسترش یافته است .
در حال حاضر انار در اسپانیا در سطح وسیع کشت وکار میشود و از آنجا حدود 400 سال پیش توسط میسیونرها ی مذهبی به قاره آمریکا برده شده و در آنجا گسترش یافته است . حدود 150 سال پیش از میلاد مسیح شخصی به نام chang-kien از طریق سمرقند به چین برده شده است گل و میوه انار برای کارتاژیها ( فینیقیه ایها ) جنبه تقدس داشته و با این انگیزه از انار باغهایی ایجاد نموده بودند.
هومر شاعر یونانی در قرن هفتم قبل از میلاد از درخت انار در کتاب ادیسه نام برده است و از آن بعنوان درختی که در باغهای فریسه و فریحیه پرورش داده میشده اشاره نموده است . یونانیان قدیم بر این عقیده بودند که آفردیت الهه عشق ، این گیاه را در یونان کاشته و وجود آن سبب گشایش و فراوانی میگردد .
انار از زمان های قدیم در کارتاژ کشت وکار میشده و نام قدیمی آن Malus punicus یا سیب کارتاژ ( punica از punic که از نام انار به زبان کارتاژی گرفته شده است . )
امروزه انار در اکثر نقاط دنیا از جمله ایران ، اسپانیا ، یونان ، مراکش ، افغانستان ، هندوستان ، چین ، ژاپن ، ترکمنستان و ... کشت وکار میشود.


جنس انار ابتدا در خانواده ( lythraceae ) قرار گرفته بود، ولی پس از بررسی دو دانشمند به نامهای Hooker، Benetham به دلایل زیر از خانواده مذکور جدا شده و تحت خانواده punicaceae قرار گرفته است .1- فقدان دستگاه ترشحی داخلی در اندام های رویشی 2- تخمدان منفرد با یک نهنج 3- پرچم های متعدد که از قسمتهای داخلی نهنج بیرون آمده است .
طبقه بندی و مرفولوژی انار :
این خانواده در دنیا شامل یک جنس و دوگونه است :1- punica granatum، شامل دو یا سه ردیف برچه (بومی ایران ونواحی مدیترانه ای) 2- punica protopunica Balf ،شامل یک ردیف برچه ( بومی سوکوترا ) از گونه P.granatumواریته های زیادی در مناطق مختلف کشت و کار میگردد که جنبه خوراکی و زینتی دارد و از نظر خصوصیات مرفولوژیک ، میزان قند و اسید ، شکل و اندازه با یکدیگر تفاوت هایی دارند .


عوامل موثر در ترک خوردگی:
به طور کلی عقیده بر این باور است که ترک خوردگی روی تعداد زیادی از میوه ها ایجاد می شود مانند : گیلاس ، انار ،آلبالوو گوجه فرنگی .
افزایش تدریجی در میزان آب خاک ، رطوبت نسبی هوا یا دما ممکن است روی ترک خوردگی موثر باشد .
ترک خوردگی در خیلی از میوه ها عاملش فشار اسمزی آب موجود در پوست میوه است .
علاوه بر این ، افزایش جذب آب توسط ریشه نیز ممکن است روی این ناهنجاری اثر بگذارد .

از جمله عوامل موثر در ترک خوردگی :
1- عوامل زنده
2- عوامل ژنتیکی
3- عوامل محیطی
4- عملیات کاشت
5- فاکتور های درونی
عوامل زنده :
درمورد عوامل زنده ، عقیده بر این است که بیماری قارچی که توسط قارچ Coniothecium chomatosporum ایجاد می شود ، باعث ایجاد ترک خوردگی در میوه های آلوده می شود .
گاهی بد شکل شدن پوست در ایجاد ترک نقش دارد که این بد شکل شدن ممکن است منشا بیولوژیکی ، بیماری ها ، حشرات یا آسیب های مکانیکی باشند .
در هر صورت ترک خوردگی سطح میوه بر اثر از بین رفتن سلول های لایه کوتیکول صورت می گیرد.
2- عوامل ژنتیکی :

ممکن است ترک خوردگی توسط یک سری از عوامل ژنتیکی کنترل شود .
بطوریکه میوه انار برخی از ارقام به ترک خوردگی حساس و برخی دیگر بسیار مقاوم هستند .
در میوه گوجه فرنگی ژن های عامل ترک خوردگی را شناسایی کرده اند و متوجه شدند که ترک خوردگی در گوجه فرنگی از نسلی به نسل دیگر مننتقل می شود .

3- عوامل محیطی :
عوامل محیطی نقش بسزایی در ایجاد ترک دارد . به عنوان مثال شرایط آب و هوایی ، سال ،فصل ،باغ ، رطوبت خاک ، باران ، رطوبت نسبی هوا ، دما و شدت نور آفتاب را می توان نام برد .
نوسانات آبی اثر مستقیمی روی ترک خوردگی میوه و پاره شدن سلول ها دارد . کمبود آب در مراحل اولیه رشد و نمو میوه نیز روی ترک خوردگی موثر است .

بارندگی و وجود لایه نازک آب روی سطح میوه در تحریک ترک خوردگی موثر هستند .
به دنبال یک دوره خشکی ، اگر بارندگی اتفاق افتد ، ترک خوردگی ایجاد می شود .
تنش های آبی به میزان زیادی روی ترک خوردگی موثر هستند .
رطوبت نسبی زیاد هوا در ایجاد ترک خوردگی نقش دارد .
علاوه بر عوامل ذکر شده دما و نوسانات آن و شدت نور نیز روی ترک خوردگی تاثیر دارند .
در مورد شدت نور آفتاب،میوه هایی که در معرض نور قرار دارند بیشتر دچار ترک خوردگی می شوند.
4- تغذیه :
یکی دیگر از فاکتورهایی که به میزان زیادی روی ترک خوردگی اثر می گذارد ، شرایط تغذیه ای درخت است.
درخاک های کم عمق و فقیر که رطوبت کافی ندارند ، میزان ترک خوردگی رو به افزایش است .
کلسیم ، نیتروژن و بور عناصر موجود در خاک هستند که روی ترک خوردگی اثر می گذارند .

5- حشره کش ها و سایر مواد شیمیایی :
ترک خوردگی میوه ها ممکن است بر اثر محلول پاشی با حشره کش ها نیز ایجاد شوند .
استفاده از بوراکس در مورد سیب ترک خوردگی میوه را افزایش می دهد و این آسیب زمانی شدید می شود که بوراکس به صورت مخلوط با سایر حشره کش ها بکار رود .
استفاده از کنه کش فسدرین phosdrin باعث ترک خوردگی اطراف ساقه می شود . در حالی که کاپتان کمتر باعث ترک خوردگی می شود .
6- عوامل دیگر :
میوه ها نقش مهمی در تجارت باغبانی دارند و عارضه ترک خوردگی یک مشکل اصلی در این تجارت ایجاد می کند .
از آنجا که ترک خوردگی سطح میوه یک پدیده ی تنشی است مدیریت باغ مانند آبیاری زیاد ، میزان محصول کم که سرعت رشد واندازه میوه را افزایش می دهند ، می تواند میزان ترک خوردگی را افزایش دهد .
بلوغ در میوه هایی که دچار ترک خوردگی شده اند زود تر از میوه های سالم اتفاق می افتد .
میوه هایی که میزان قند بالاتری دارند نسبت به ترک خوردگی حساسیت بیشتری دارند.
حساسیت و مقاومت میوه ها به ترک خوردگی بستگی به ترکیب و آرایش سلول های اپیدرمی دارد.از نظر اناتومیکی تفاوت زیادی بین ارقام مقاوم و حساس به ترک خوردگی وجود ندارد.
ممکن است خصوصیات آناتومیک و فیزیولوژیک ریشه،شاخه ها و میوه ها نقش مهمی روی ترک خوردگی داشته باشد.
ممکن است توازن بین سطح برگ و میزان محصول هم روی این ناهنجاری نقش داشته باشد.
هر چه درخت قدرت رشد و سطح برگ بیشتری داشته باشد میزان ترک خوردگی کمتر است.
موادی که باعث کاهش کشش سطحی میشوند،چون جذب آب توسط میوه را افزایش میدهند،بنا بر این در ایجاد ترک خوردگی موثرند.
عوامل موثر در کاهش ترک خوردگی :
....



مطالب دیگر:
📝پروژه آماده: بررسی شبکه بر روی چیپ یا تراشه📝پروژه آماده: بررسی شبکه تورهای ادراکی و رایانش ادراکی📝پروژه آماده: شیوه های اطفا حریق در هواپیما و شناسایی مکانهای مستعد آتش سوزی📝پروژه آماده: بررسی سیستم های غیر خطی با استفاده از شبکه عصبی نوع GMDH تلفیقی با فیلتر کالمن📝پروژه آماده: بررسی و طراحی ارگونومیک صندلی خودرو📝پروژه آماده: اصول طراحی سردخانه و شبیه سازی نرم افزاری و طراحی و محاسبات یک سردخانه 4000 تنی📝پروژه آماده: بررسی و طراحی مکانیزم های تغذیه کننده کاسه ای ارتعاشی و تاثیر پارامترهای مختلف📝پروژه آماده: بررسی و کاربرد سیستم های مانیتورینگ سنسورهای هوشمند در کارخانه سیمان📝پروژه آماده: بررسی طراحي و ساخت ميکروگريپر (گیره) با استفاده از سيم هاي آلياژهاي حافظه دار📝پروژه آماده: بررسی طراحی و ساخت ترکیب کننده و مقسم فضایی توان📝پروژه آماده: بررسی و طراحی یک واحد تولید اسید سولفوریک📝پروژه آماده: بررسی طراحی یک نرم افزار مترجم هوشمند با تکنیکهای پردازش صوتی📝پروژه آماده: بررسی فرآیند اسپینینگ یا فلوفرمینگ (Flow Forming)📝پروژه آماده: فرآيند ماشينکاري الکتروشيميايي (ECM) و پارامترهاي موثر در آن📝پروژه آماده: کاملترین فایل بررسی جامع انواع فرآیندهای ماشینکاری غیر مرسوم و غیر سنتی📝پروژه آماده: فرکانس هاي تراهرتز و اصول و مفاهيم بکارگيري فرکانس هاي تراهرتز📝پروژه آماده: بررسی انواع حسگرها و فشارسنج های پیزوالکتریک📝پروژه آماده: مطالعه و بررسی فنی و اقتصادی ميادين و چاه های هوشمند نفتی📝پروژه آماده: فناوری MEMS و بررسی کاربرد MEMS در فناوری های نوین📝پروژه آماده: بررسی و کاربرد فلایویل یا چرخ طیار و نحوه کار آن📝پروژه آماده: بررسی فناوريهاي نوين در صنعت کمک فنر خودرو📝پروژه آماده: بررسی و کاربرد ارگونومی در طراحی خودرو📝پروژه آماده: بررسی و کاربرد پلی کاپرولاکتون (PCL) در مهندسی بافت📝پاورپوینت آماده: کاربرد پلی کاپرولاکتون در مهندسی بافت📝پروژه آماده: کاربرد تحلیل تشخیص خطی (linear discriminant analysis) در تفکیک گندم از سایر محصولات